Uppdaterad information om London

Vi har åkt till London som familj i över 15 år och ofta mer än en resa per år.

Jag har åkt till London med jobbet ett antal gånger, ibland bara över dagen.

Det är klar att man samlar på sig olika små saker, bra tips och liknande. Jag ska försöka skapa en uppdaterad artikel om London, det London jag och min familj känner till.

Betala tåget med Oyster

Nu går det att betala tåget från flygplatsen in till London med Oysterkort. Har du inte ett, så skaffa ett. Det gör du enkelt i en maskin på flygplatsen. Oyster är som JoJo/SL men har vissa andra fördelar som exempelvis att det aldrig blir dyrare med Oyster än med ett dagskort.

Planera boende utifrån aktiviteter

London har tusentals hotell i varierande form, klass och pris. Är du ute efter svensk standard i någorlunda ok läge så kostar det runt 2000-2500 kr per natt.

Det går att hitta pärlor för låga priser men då får du lägga ner lite arbete. Momondo ger dig en bild över prisläget, TripAdvisor/hotel.com ger en bild av vad besökare tyckte. Ofta går det att kontakta hotellet och få samma pris eller bättre än hotels.com

Jag kan nämna Strand Palace Hotel som ett prisvärt hotell i absoluta centrum.

Vid Hyde Park och Paddington finns ett mycket prisvärt hotell som The Omega Hotel. Kontakta mig så ska ni få inside info.

Det finns en lägenhet i Camden, 2 rum och kök markplan för drygt 1100 kr/natt.

Men till syvende och sist, kolla var ni tänker vara mest. Kolla hur ni enklast kommer till och från flyget och utgå från det.

Aktiviteter

Det finns så mycket att göra att det överlämnar jag åt andra sidor. Jag själv gillar olika marknader som Camden Market, Jubileum Market i Covent Garden och Church Street Market på Edgeware Road. Finns fler…

Att promenera i parkerna eller längst någon kanal är ett nöje i sig och över allt finns små pubar och cafeer där en välförtjänt paus kan tas.

På South Bank om ni går från Blackfriars eller så långt bort som Tower Bridge finns det en rad akriviteter och marknader. Precis innan Houses of Parlament ligger London Eye, akvarviet och London Dungeons.

Shopping

Primark brukar vara populärt men efter kl 14 är det så mycket folk för att det inte går att handla. Primark har centralt 2 affärer och ligger i varsin ända av Oxford Street. De öppnar kl 8 och fram till 10 är det lugnt och skönt att gå runt i affären.

Carnaby Street har många märkesbutiker som Lambretta, Pepe Jeans, Puma, Levi och så vidare och så vidare. De dyrare märkena finns på New Bond Street. Där finns och ofta otroligt dyra bilar parkerade.

På Jeremyn Street ligger flera herrbutiker med hattar, parfymer cigarrer och liknande.

Annat att tänka på

 • Barn under 18 kommer inte på pubarna på kvällen
 • Många pubar är del att av någon kedja, Nicholson’s eller Taylor’s till exempel. Det innebär att menyn är samma på alla de ställena.
 • Angus Steakhouse och Garfunkels kan du med fördel undvika
 • Gordon har flera bra gastropubar, priset ser ok ut men det är alltid på ett påslag med 12% på notan. I gengäld accepterar de ingen dricks
 • Buss eller taxi på eftermiddag/tidig kväll är meningslöst då genomsnittshastigheten är under 10 km/h
 • Lilywhite’s and SportDirect har alltid rea, inget unikt just när du är där. De tillhör dessutom samma kedja.
 • Ska du göra många klassika turistsaker? Köp Londonpass, det sparar du mycket på
 • Fish’n’Chips i orginalform är panerad fisk på tallrik med pommes och inte i tidningspapper
 • Wheatherspoon’s är en bra billig pubkedja. Enda stället du hittar en pint under £4
 • Ska du kolla match? Åk ut till arenan i mycket god tid och njut av uppladdningen på plats
 • London är komedicentrum på jorden, det finns otroligt mycket på alla ställen alltid utom i augusti. Då är alla i Edinburgh
 • Bästa komedistället är Comedy Store ett stenkast från Piccadilly på Shaftesbury Avenue, ja egentligen på en tvärgata men jag tror du fattar
 • Alla STORA världspremiärer på filmer går på Leicester (uttalas Lester) Square