Vad gör man i London?

Det går naturligtvis inte att säga eller skriva på ens en livstid och vad man gör är beror ju vad man är intresserad av. Jag tänkte här skriva lite om vad vi brukar göra och vad ni bör tänka på inför en resa till London.

Turist − Sightseeing

London är en av världens mest kända städer och om ni inte varit där innan kan första resan gott få vara en turistresa där ni tar er runt och tittar på alla kända landmärken.

Det kan vara bra att veta att London egentligen består av en massa mindre städer, byar, som smält samman under åren och varje del har sin egen historia och charm.

London City − The square mile

Ett lagom projekt första resan är innersta centrum, kallat The Square Mile eftersom det ungefär är så stort det är. Här hittar ni St Pauls katedral, Westminister Abbey, Downing Street, Big Ben, London Eye, Carnaby Street, Oxford och Regent’s Street, Piccadilly, Trafalgar Square, Soho, China Town, West End, Hamleys, Liliwhites, Jermyn Street och så vidare, och så vidare.

Boka i god tid så finns det ett par olika Travellodge att välja på som ligger inom området. Jag pratar nu bara budgetalternativen, har ni större börs är det inga problem att hitta fina, bra hotell. Travellodge kostar runt 800-1000 kr natten för en familj med två vuxna och två barn 5-15 år.

Camden – Plick och plock

Från centrala London går buss 274 och C4 upp till Camden, det tar väldigt kort tid och man slipper trängseln på tunnelbanan. Till Camden åker flera tusen varje dag för att gå på marknaden så det kan bli ganska trångt.

I Camden finns inte bara en marknad utan flera stycken, plus ett stort antal små specialbutiker som erbjuder massa smått och kuligt. Jag utgår från tunnelbanestationen på Camden High Street nu när jag beskriver det. På höger sida 100 meter fram ligger en av de stora marknaderna. Här finns mest kläder, solglasögon, väskor och mobilskal. Det finns en hel del stickat som är ganska unikt och svårt att hitta på andra platser.

Efter Camden Market, som den förra faktiskt heter, går vi över kanalen och svänger sen på Camden Lock Market. Här finns väldigt mycket mat med inriktning på olika länder och alla erbjuder smakprov utan köptvång, så var inte blyga utan testa gärna. Priserna är mycket trevliga och ett skrovmål kostar sällan mer än £5. Det finns mer än kläder här och det kan ta lite tid att kolla alla stånden. Går ni det logiska varvet kommer ni ut där ett litet doughnut-stånd finns, precis vid järnvägsbron. Munkarna är magiskt goda!

På andra sidan gatan finns en annan marknad, The Stables, detta är den i särklass största delen och inte ens vi har lyckats ta oss igenom hela. Här finns allt, kläder smycken skyltar möbler tatuerare fiskar som äter dina fötter och mycket mer.>20131020-151038.jpg

20131021-130524.jpg