Fotbollslondon

Egentligen är det straffbart att vara i London under en helg när det spelas match och INTE gå och titta på en match eller två. Men är det inte väldigt dyrt då? Nja, det beror lite på vilken match och hur ni gör för att skaffa biljetter. Läs mina tips här.

Många lag att välja på

I London, som ju är en mycket stor stad, finns det många lag att välja på när ni vill se fotboll. Arsenal, Chelsea, Queens Park Rangers, Fulham, West Ham och Tottenham spelar alla i Premier League och är ofta de mest attraktiva lag att se.

Charlton, Millwall och Crystal Palace spelar i Championship eller lägre men har ofta i det närmaste utsålt och betydligt billigare biljetter. Det blir mer genuint att se något av dessa lagen.

Att köpa biljetter

Det finns flera resebyråer som är 100% inriktade på fotbollsresor och naturligtvis flaggar jag upp för Landskronaföretaget LA Travel som en favorit. De säljer paket med hotell, flyg och matchbiljett för 3000 – 6000 kr per person. Ska ni se Arsenal, Chelsea, Liverpool eller Manchester United är det säkrast så här.

Ett trick är att bli medlem i hemmaklubben för då kan ni köpa biljetter innan de släpps till allmänheten. Medlemskap kostar ca 200-300 kr.

De andra lagen går det oftast att köpa biljetter till direkt på deras hemsida eller genom att ringa deras biljettkontor och då blir priset för biljetten mellan 150 och 350 kr ungefär.

Viktiga saker att tänka på

Flyg och hotell måste bokas tidigt för att få det så billigt som möjligt men fotbollsbiljetterna kan inte köpas tidigare än 2-3 veckor innan. Tänk också på att matcherna kan flyttas från lördag till söndag, så boka inte hemresa på söndagen.

Respektera alltid hemmalaget genom att inte bära något med anknytning till det andra laget och jubla absolut inte om motståndarna gör mål.

Att gå på puben i området runt arenan före och efter match förhöjer upplevelsen med ett par 1000%.